AZ Sint-Lucas Brugge houdt patiënten via Twitter op rechte pad

Het AZ Sint-Lucas stuurt vanaf nu elke week een bericht via Twitter naar patiënten die hersteld zijn van een beroerte om hen eraan te herinneren een gezonde levensstijl aan te houden. Het gaat om een proefproject.

Mensen die een beroerte gehad hebben, krijgen de raad om niet te roken, om bloeddruk en suikerspiegel geregeld te laten controleren en om voldoende te bewegen.

Na een poosje laten veel patiënten die gezondere levensstijl verwateren en daardoor stijgt de kans op een nieuwe beroerte. Het ziekenhuis wil dat voorkomen en stuurt daarom vanaf nu elke week een Twitter-bericht met tips naar mensen die hersteld zijn van een beroerte.

Als blijkt dat de berichten echt een verschil maken, dan wordt het project uitgebreid naar mensen met hart- en vaatziekten of patiënten die geopereerd werden aan hun heup.