David Attenborough krijgt Europese oeuvreprijs

De Britse documentairemaker en natuuronderzoeker David Attenborough krijgt een Prix Europa voor zijn volledige oeuvre. De 87-jarige Attenborough is vooral bekend van zijn natuurprogramma's voor de BBC, zoals de "Life"-series, "Planet earth" en "Frozen planet".

De Prix Europa wordt jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste televisie-, radio- en onlineproducties. Aan de prijs is een bedrag van 6.000 euro verbonden. Documentairemaker David Attenborough krijgt de trofee voor zijn gehele oeuvre.

De jury van de Prix Europa roemt Attenborough voor zijn eindeloze passie. "Hij maakt hele generaties enthousiast voor natuurfenomenen, het planten- en het dierenrijk." Juryvoorzitter De Weck zegt dat hij zich geen beter voorbeeld voor programmamakers kan voorstellen.

De prijsuitreiking vindt volgende week zaterdag plaats op het festival Prix Europa in Berlijn. Ook Eén-programma's als "Quiz me quick" en "Beroepen zonder grenzen" en het onlineplatform "De vragende partij" zijn genomineerd.

Meest gelezen