Disney geeft conceptbeelden "Avatar Land" vrij

The Walt Disney Company heeft de eerste conceptbeelden van "Avatar Land" vrijgegeven. Het park is volledig gebaseerd op de gelijknamige film "Avatar" en wordt geïntegreerd in het themapark Disney's Animal Kingdom in Florida. De attracties openen ten vroegste in 2016.

CEO Robert Iger en Tom Staggs, voorzitter van de Disney-parken, maakten de plannen voor een "Avatar"-zone twee jaar geleden al bekend. Voor de uitwerking en inrichting van een levensecht Pandora, de thuis van de blauwgekleurde Na'vi, wordt samengewerkt met het bedrijf Lightstorm Entertainment van regisseur James Cameron.

Tom Staggs gaf de eerste beelden van "Avatar Land" vrij tijdens de D23 Expo in het Tokyo Disney Resort.

De beelden tonen een mythische wereld van zwevende bergen, lichtgevende planten en buitenaardse dieren. In "Avatar Land"  installeert Disney een aantal indrukwekkende attracties: een boottocht op een met planten verlicht moeras, door de lucht vliegen op de rug van een "banshee" (een vliegend wezen) en wandelen tussen de zwevende bergen.

De bouw van "Avatar Land" start ten vroegste in 2014 en twee jaar later zouden de deuren openen voor het publiek. Niet toevallig komt in dat jaar ook de eerste van de drie "Avatar"-sequels in de zalen.