Guillermo del Toro werkt aan "Pacific rim 2"

Guillermo del Toro werkt aan een sequel van "Pacific rim". De cineast heeft nog geen groen licht voor de productie gekregen, maar is wel al begonnen aan het scenario voor de vervolgfilm. Del Toro werkt opnieuw samen met scenarist Travis Beckham. "Travis en ik schrijven nu een sequel", zegt Del Toro.

"Pacific rim" was een van de grote zomerfilms en bracht wereldwijd ruim 300 miljoen euro op. De film had een teleurstellende opening in de Verenigde Staten, maar vulde al snel volle cinemazalen over de hele wereld.

"Wat ik zo bijzonder en vleiend vond was dat het publiek de film niet een of twee keer zag, maar wel driemaal, viermaal of zelfs vaker", zegt del Toro. "Ik zou het geweldig vinden om verhalen te blijven vertellen die zich in die wereld afspelen."

Guillermo del Toro en Travis Beckham hopen op een even groot succes voor het vervolg. Of de film er ook effectief gaat komen is voorlopig nog af te wachten. ""Travis en ik schrijven nu een sequel", zegt del Toro. "Of de film er ook komt, daar ga ik niet over."

Het vervolg op "Pacific Rim" wacht dus nog op een groen licht, maar het feit dat Del Toro en Beckham al aan het schrijven zijn is veelbelovend. Steracteur Charlie Hunnam brak recent met plannen om de hoofdrol te spelen in "Fifty shades of grey", wat leidt tot speculaties over een eventuele terugkeer in de sequel.