Jacques Dubrulle in de bloemen gezet in Gent

Op de 40e editie van Film Fest Gent is woensdagavond hulde gebracht aan Jacques Dubrulle. Dubrulle (70) was sinds de start van het event betrokken bij het filmfestival en was jarenlang de drijvende kracht. Begin dit jaar werd hij erevoorzitter.
Jacques Dubrulle in 2006 (archieffoto)

Jacques Dubrulle mocht in de Handelsbeurs een Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen voor zijn jarenlange engagement in de organisatie van Film Fest Gent.

Onder anderen Daniel Termont en Joke Schauvliege brachten hulde aan het 40-jarige filmfestival. Dirk Brossé dirigeerde een verjaardagsconcert met 40 stukken muziek van 1 minuut van 40 verschillende componisten.

De 40 minuten muziek werden afgewisseld met een terugblik op de geschiedenis van Film Fest Gent. Veel van de componisten die meewerkten aan dit verjaardagsconcert waren ook aanwezig, onder anderen Dario Marianelli, Wim Mertens, Steve Willaert, Rachel Portman, Daniel Tarrab en jurylid Gustavo Santaolalla.