Junkie XL schrijft soundtrack "Mad Max: Fury road"

De Nederlandse dj en producer Junkie XL is aangezocht om de filmmuziek van de actiefilm "Mad Max: Fury road" te maken. Junkie XL meldde eerder al op Twitter dat hij een meeting had gehad met cineast George Miller. "Werk aan de winkel", klonk het op de microblogsite.

Junkie XL heeft de voorbije jaren de score van verschillende films voor zijn rekening genomen. Eerder werkte hij al voor "New kids turbo", "De Heineken ontvoering", "The matrix reloaded" en "Bringing up Bobby".

Junkie XL is de artiestennaam van Tom Hulkenborg. Hij is vooral bekend van zijn remix van "A little less conversation" van Elvis Presley en had ook een succesvolle samenwerking met Rudeboy van Urban Dance Squad.

De nieuwe film in de franchise "Mad Max" verschijnt volgend jaar in de bioscoop. Tom Hardy (foto) heeft de rol van Mad Max overgenomen van Mel Gibson. Gibson zal een bijrol vertolken in de prent. De originele en gewelddadige Mad Max-trilogie uit de jaren tachtig betekende de internationale doorbraak van Gibson.