Luik is beste luchthaven voor vracht

De luchthaven van Bierset nabij Luik is uitgeroepen tot de beste cargoluchthaven ter wereld. Luik gaat Atlanta in de VS en Changi in Singapore vooraf.
BELGA/WARNAND

De prijs werd in Singapore toegekend door een internationale groep ban bedrijven uit de luchtvaartsector en de logistiek. Dit jaar gaat die prijs dus naar Bierset in Luik. Die luchthaven gaat Atlanta in de VS en Changi in de stadstaat Singapore in Zuidoost-Azië vooraf.

Luik krijgt die bekroning wegens "de ondersteuning van het vrachtverkeer, de operationele activiteiten, de dienstverlening aan klanten en de erg competitieve kosten in het centrum van Europa".

De directie van Liège Aéroport is erg verheugd met de prijs. Luik heeft de grootste vrachtluchthaven van ons land en de achtste in Europa. Er werken direct en indirect 10.000 mensen en Bierset is ook de Europese draaischijf van het Nederlandse pakjesconcern TNT Express.

Liège Airport is voor 50% in handen van de Luikse intercommunale Ecetia. De overige aandelen zijn verdeeld tussen de Waalse overheidsholding SOWAER en de Franse groep Aéroports de Paris.

BELGA/KRAKOWSKI