Lumière en Wild Bunch nemen Antwerpse Cinema Cartoon's over

De Lumière Groep en distributeur Wild Bunch nemen de legendarische Cinema Cartoon's in Antwerpen over. Ze willen de bioscoopzaal tegen het einde van dit jaar nieuw leven in blazen. Cinema Lumière in Brugge wordt het te volgen voorbeeld, laten ze weten in een gezamenlijk persbericht.

Cinema Lumière is eigendom van de Belgische Lumière Groep. Wild Bunch is een Nederlandse filmdistributeur.

"Deze samenwerking is ontstaan vanuit onze gedeelde overtuiging dat we de infrastructuur van de stadsbioscopen in Vlaanderen niet tot stilstand mogen laten komen. Bovendien kunnen we samen een gezonde financiële structuur garanderen", zeggen Pim Hermeling van Wild Bunch en Alexander Vandeputte en Jan De Clercq van Lumière.

De alternatieve bioscoop Cinema Cartoon's in Antwerpen werd eind september failliet verklaard. De overnemers hopen de bioscoopzaal opnieuw te openen voor het einde van 2013.