Microsoft lanceert update van Windows 8

Softwaregigant Microsoft is de verkoop van zijn aangepast besturingssysteem Windows 8.1 gestart. Deze nieuwe versie komt er nog geen jaar na de vorige, omdat Windows 8 op heel wat kritiek stuitte bij gebruikers van pc's en laptops zonder aanraakscherm.

Windows 8.1 is vanaf vandaag beschikbaar voor Windows 8-gebruikers via de onlinewinkel Windows Store. Vanaf morgen is de nieuwe versie voor de rest van het publiek beschikbaar, en dat in maar liefst 37 talen.

Een van de aanpassingen in de nieuwe versie betreft de herinvoering van de startknop en de integratie van Internet Explorer 11 als browser. Ook voor de bedrijfswereld zijn er meer toepassingen.

De verkoop van Windows 8 liep niet zoals verwacht en dus hoopt Microsoft met de aangepaste versie meer kopers te kunnen verleiden.