Na herfstvakantie niet meer met boot naar Planckendael

De laatste dag van de herfstvakantie zal er voor de laatste keer een boot van het station van Mechelen naar Planckendael varen. De boten vervoerden tussen de paas- en de herfstvakantie de bezoekers van het dierenpark.

De uitbaters van de boot stoppen ermee, want volgens nieuwe veiligheidsregels moet er een bemanningslid bijkomen. "Als er maar tien mensen aan boord zijn, moeten er nog altijd drie kapiteins aan boord zijn. We zitten ook in een weersgevoelige business en dan is het eigenlijk heel moeilijk om de kosten onder controle te houden", zegt Philip De Prest van rederij Malinska.

Vanaf volgend voorjaar zal er een alternatief zijn. "De boottochten waren er alleen in de zomer, er zijn ook twee buslijnen van aan het station van Mechelen naar Planckendael", zegt Ilse Segers van Planckendael. "Volgend voorjaar zal er een nieuw, volwaardig, leuk alternatief zijn dat zorgt voor extra beleving onderweg naar het park."

Jaarlijks namen 40.000 mensen de boot. De laatste tijd waren er wel minder mensen die de Planckendaelboot namen. De rederij hoopt alsnog dat de overheid financieel steun zal verlenen of dat de shuttledienst wordt overgenomen door een schippersfamilie.