NMBS past dienstregeling in december aan

Vanaf zondag 15 december geldt bij de NMBS een nieuwe dienstregeling. Dat meldt de vervoersmaatschappij donderdag in een persbericht. Zo zal onder meer de frequentie van de IC-trein tussen Brussel en Den Haag verhoogd worden van 10 naar 12 en zal de trein ook in het weekend van en naar Brussel rijden.

De NMBS past haar dienstregeling elk jaar in december aan. De aanpassingen houden rekening met wijzigingen van het internationale treinverkeer en infrastructuurwerken.

Vanwege het inpassen van komende bufferminuten voor het uitvoeren van werken zijn er kleine aanpassingen op verschillende lijnen. Zo vertrekt de L-trein Zottegem-Gent vier minuten later (xxu22 in plaats van xxu18) en in de omgekeerde richting vier minuten vroeger (xxu06 in plaats van xxu10). Daardoor wordt ook de dienstregeling van de lijn Genk-Gent aangepast.

De IC-trein tussen Brussel en Den Haag zal vanaf december twaalf keer per dag rijden in plaats van tien en rijdt voortaan ook in het weekend van en naar Brussel. De trein zal in Brussel-Zuid vertrekken om xxu52 in plaats van om xxu18. De L-trein Brussel-Nationaal-Luchthaven/Antwerpen-Centraal/Roosendaal, vertrekt daardoor een halfuur later in Roosendaal (xxu53 in plaats van xxu22).

Daarnaast krijgt Brussel-Nationaal-Luchthaven een extra verbinding 's ochtends en 's avonds. De P-trein vanuit Oostende van 6.12u naar Schaarbeek wordt immers verlengd tot de luchthaven, en 's avonds vertrekt diezelfde trein (16.06 uur) vanuit de luchthaven naar Oostende.

Alle informatie per regio is terug te vinden op de website www.nmbs.be.