Steekpartij aan Oude Vaartplaats gereconstrueerd

Op de Oude Vaartplaats in Antwerpen is de steekpartij van zaterdag 5 oktober gereconstrueerd. Bij de steekpartij kwam een 18-jarige scholier om het leven. Heel wat vrienden en medestudenten waren getuige van de feiten. De 49-jarige verdachte heeft volgens zijn advocaat goed meegewerkt aan de reconstructie.

De Oude Vaartplaats was voor de reconstructie volledig afgeschermd met zwarte doeken. Aan de pers werd gevraagd de nodige afstand te bewaren om het geheim van het onderzoek, het vermoeden van onschuld en de privacy van de dader, burgerlijke partijen en getuigen niet in het gedrang te brengen.

De verdachte van de steekpartij was dronken op het moment van de feiten. Hij werd ter plekke opgepakt. Volgens zijn advocaat heeft de man goed meegewerkt aan de reconstructie. De man werd niet geconfronteerd met getuigen tijdens de reconstructie.

"De reconstructie is zeer vlot verlopen. Mijn cliënt heeft heel zijn verhaal kunnen brengen. We hebben er allemaal belang bij dat we weten wat er daar precies gebeurd is die nacht. Hij heeft dat nu, zoals hij het zich herinnert, kunnen brengen", zegt advocaat John Maes.