"An American in Paris" binnenkort ook te zien in theater

"An American in Paris", een film van Vincente Minelli uit 1951, wordt dit jaar in een theatervoorstelling gegoten. De productie zou eind 2014 op de Parijse podia te zien zijn. De film is bekend van Gene Kelly's zestien minuten durende danssequentie op het titellied.
AP1984
Steracteur Gene Kelly speelde de hoofdrol in "An American in Paris".

Minelli's film "An American in Paris" (1951) wordt dit jaar herschreven tot een theaterproductie en wordt eind 2014 in de Parijse theaters verwacht. De film vertelt het verhaal van een militair die verliefd wordt in het naoorlogse Parijs.

De theaterversie zal de zestien minuten durende danssequentie van Kelly en co-ster Lesley Caron zeker bevatten. Choreograaf Christopher Wheeldon, bekend van het New York's City Ballet, creëerde een ballet op de muziek van de film en zal nu ook de dans verzorgen in deze theaterproductie. Wheeldon is verder vooral bekend van zijn werk in de musical "Sweet smell of success" uit 2002.

De Amerikaanse producer Stuart Oken en partner Van Kaplan werken samen met Jean-Luc Choplin van het Parijse Théâtre du Chatelet, waar de musical in première zal gaan. "The Chatelet is meer dan een plaats om de voorstelling op te voeren", zei Oken tegen The New York Times, "want wie wil nu niet "An American in Paris" opvoeren in Parijs zelf?".

Verwacht wordt dat de musical doorstroomt naar Broadway in 2015.