"Marina" geselecteerd voor Filmfestival van Valladolid

"Marina" van Stijn Coninx en "I'm the same I'm an other" van Caroline Strubbe worden tijdens het Internationaal Filmfestival van Valladolid (19-26 oktober) in officiële competitie vertoond. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Verschillende Vlaamse films, waaronder "Marina" van Stijn Coninx,  zijn geselecteerd om deel te nemen aan het Internationaal Filmfestival van Valladolid in Spanje. Het festival vindt plaats van 19 tot 26 oktober.

Binnen de nevensectie Meeting Point is de film "82 dagen in april" van Bart Van den Brempt geselecteerd. Ook de kortfilms "Houses with small windows" van Bülent Öztürk en "De wake" van Pieter Coudyzer maken kans om in de prijzen te vallen.

Het Internationaal Filmfestival van Valladolid is een van de oudste en meest gevestigde festivals van Europa. Samen met het filmfestival van San Sebastian is het een van de Spaanse hoogtepunten voor de filmsector. De voorbije edities vielen er al heel wat Vlaamse films in de prijzen waaronder "Hasta la vista" en "Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck".