"Meer plaatsen op komende Radio 1 Sessies"

Radio 1 plant een nieuwe editie van de Radio 1 Sessies van 11 tot en met 15 november. De curatoren van de komende editie zijn Gregory Frateur (foto) van Dez Mona, Johan Heldenbergh, Johan Verminnen, Rick de Leeuw en Bent Van Looy.

De Radio 1 Sessies zijn dit najaar aan hun zesde editie toe. De eerste van vijf muzikale avonden vindt plaats op maandag 11 november. Gregory Frateur van Dez Mona is de curator van de eerste concertavond. Hij nodigt onder anderen Stefanie Callebaut van SX, Melanie De Biasio, The Van Jets, Delvis en Stijn Meuris uit.

"De luisteraar zal er ook nu weer bij kunnen zijn. De Radio 1 Sessies zullen voor het eerst plaatsvinden in zaal Trix in Antwerpen. Op die manier kunnen een paar honderd mensen meer naar de concerten komen kijken", zegt Evert Venema van Radio 1 in "De ochtend".

Gregory Frateur kijkt uit naar zijn avond. "Het is niet evident om het voor te bereiden, want we hebben allemaal een bijzonder drukke agenda. Maar alles komt zeker in orde", meldt Frateur. De zanger van Dez Mona kijkt onder meer uit naar de samenwerking met Stijn Meuris. "Hij heeft ons altijd gesteund en met zijn groepen heeft hij mijn generatie heel hard beïnvloed", besluit Frateur.