E40 in Wetteren enkele uren versperd door kettingbotsing

In Wetteren is de E40 richting Brussel opnieuw vrij na de kettingbotsing die daar vanmorgen even voor 6 uur gebeurde. Daarbij waren 8 voertuigen betrokken, waaronder 3 vrachtwagens. Er vielen 3 gewonden: 1 zwaargewonde en 2 lichtgewonden. De snelweg was 2 uur volledig afgesloten. Intussen verloopt het verkeer weer vlot.

Het ongeval gebeurde om 5.40 uur even voorbij Wetteren. Er waren 8 voertuigen bij betrokken: 2 auto's, 3 vrachtwagens en 3 bestelwagens.

Een Poolse vrachtwagen begon, na het verlaten van de parking in Wetteren, te slippen waardoor hij in schaar over de weg terechtkwam. Drie rijstroken werden hierdoor volledig versperd. De aankomende voertuigen moesten abrupt remmen. 

De snelweg werd plaatselijk volledig afgesloten, wat een file tot in Merelbeke veroorzaakte. Ook op de secundaire wegen zat het verkeer muurvast.

Omstreeks 7.45 uur werd de snelweg weer vrijgemaakt. Omdat er nog lange files stonden, werd de automobilisten wel nog een tijdlang aangeraden om via Antwerpen te rijden. Intussen verloopt het verkeer weer vlot.