Haven van Zeebrugge stelt dichter aan

Het havenbestuur van Zeebrugge heeft een havendichter aangesteld. Dat zei de voorzitter van de Haven van Zeebrugge, Joachim Coens, tijdens een academische zitting naar aanleiding van twintig jaar vzw Zeehaven Brugge. Hendrik Carette moet de haven een poëtische toets geven.

Zeehaven Brugge werd precies twintig jaar geleden opgericht om de bevolking dichter bij de haven te brengen. In dat kader stelden het bestuur en de vzw naar analogie met de vele stadsdichters een havendichter aan. "Wij wensen de pracht van onze haven door een kunstenaar vast te leggen om de mensen op een andere manier te bereiken", aldus Coens.

Waar het werk van Hendrik Carette zal komen, is nog niet duidelijk. "We steken momenteel de koppen bij elkaar om het gedicht een goede thuis te geven in de haven, en te tonen aan de Bruggelingen en Vlamingen dat Zeebrugge een schitterende haven is", besloot Coens.

Carette (1946) is een Bruggeling van geboorte en schrijft al tientallen jaren gedichten. Hij schrijft ook kritieken en essays, en is medewerker bij onder meer de Poëziekrant.