Linda de Mol is tv-vrouw van het jaar in Nederland

Linda de Mol heeft de Zilveren Televizier-Ster in de wacht gesleept. Dat is de prijs voor de beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar in Nederland. Johnny de Mol werd verkozen tot beste mannelijke televisiepersoonlijkheid.

Linda de Mol, presentatrice bij de Nederlandse zender RTL4, versloeg in de categorie beste televisievrouw van het jaar onder meer Wendy van Dijk en Chantal Janzen. De Mol droeg haar prijs op aan haar onlangs overleden vader, John de Mol senior.

Bij de mannen ging de Zilveren Televizier-ster naar Johnny de Mol (foto in tekst). Zijn vader John de Mol junior is trouwens de broer van Linda de Mol. Johnny de Mol is bij ons vooral bekend als Wesley in de 2BE-serie "Crimi clowns".

De Gouden Televizier-Ring 2013, de prijs voor het beste Nederlandse televisieprogramma, ging tot slot naar "Wie is de mol?". Het spelprogramma is de Nederlandse versie van het "De mol", dat in 1999 bedacht werd door Woestijnvis.