Nieuwe verdachte diamantroof opgepakt

Er is een nieuwe verdachte opgepakt van de grote diamantroof op de luchthaven van Zaventem. De man die is opgepakt, zou de overvallers onderdak hebben gegeven. Drie andere verdachten zijn vandaag voor de raadkamer verschenen. Die heeft een van hen vrijgelaten, maar het parket is in beroep gegaan. Hij blijft in de cel.

De spectaculaire diamantroof werd in februari gepleegd. Zeker acht gewapende en gemaskerde mannen drongen 's avonds binnen op het tarmac van Zaventem en reden tot aan een vliegtuig van de Zwitserse luchtvaartmaatschappij Swiss. De overvallers haalden een grote hoeveelheid diamanten uit het vliegtuig en gingen er vandoor.

Begin mei konden in België zeven verdachten aangehouden worden. Nadien werd in België nog een achtste man aangehouden en werd vanuit Frankrijk een van de vermoedelijke daders uitgeleverd.

Van die negen personen waren er tot vandaag al zes vrijgelaten. Het gaat om vijf mensen die door de onderzoekers beschouwd worden als helers en een man die zou beschouwd worden als het brein achter de overval. Die laatste werd vorige week donderdag door de kamer van inbeschuldigingstelling vrijgelaten.

De drie andere verdachten die ook nog in de cel zaten en vandaag voor de raadkamer verschenen, worden ook beschouwd als uitvoerders van de overval zelf.