Vlaamse regering keurt subsidies voor MO* en IPS goed

De Vlaamse regering heeft de subsidiedossiers voor persbureau IPS en het Wereldmediahuis, de uitgever van het tijdschrift MO*, goedgekeurd. IPS Vlaanderen en vzw Wereldmediahuis ontvangen respectievelijk een subsidie van 450.000 euro en 630.000 euro, als bijdrage voor hun werking in de periode 2013-2014-2015. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters bekendgemaakt.

De Vlaamse regering draait dus toch de geldkraan niet dicht voor de twee alternatieve media-organisaties. Eerder deze week had De Standaard geschreven dat er onzekerheid was over de verdere subsidiëring na kritische adviezen van de Inspectie Financiën.

De Vlaamse regering neemt nu die onzekerheid weg. "We willen - ondanks de budgettaire beperkingen - blijven inzetten op kwaliteitsvolle berichtgeving en duiding omtrent het buitenland en ontwikkelingssamenwerking in de Vlaamse media", legt Vlaams minster-president Kris Peeters uit. Volgens Peeters komt de regering daarmee ook tegemoet aan een resolutie van het Vlaams Parlement over de kwestie.

MO*-hoofdredacteur Gie Goris reageert op de website van MO* verheugd op de beslissing: "Het doet ons uiteraard veel plezier dat de Vlaamse regering de dossiers van MO* en IPS Vlaanderen op hun inhoudelijke merites en hun realisaties heeft beoordeeld, en goedgekeurd. Met die beslissing levert de Vlaamse regering het bewijs dat ze gelooft in het belang van betrouwbare, onafhankelijke informatie over mondiale gebeurtenissen en tendensen".

Ook Bram Souffreau, voorzitter van het persagentschap IPS Vlaanderen, is opgetogen over de goedkeuring van het subsidiedossier: "Dankzij de steun van de Vlaamse regering kan IPS Vlaanderen haar opdracht verderzetten en de Vlaamse en Nederlandse media unieke en waardevolle berichten over het Zuiden aanleveren".