Vluchtende overvallers nemen politie onder vuur aan Zuidstation

De vermoedelijke daders van een gewapende overval hebben een politiepatrouille onder vuur genomen op de Fonsnylaan, in de omgeving van het treinstation Brussel-Zuid. De politie heeft teruggeschoten, maar de verdachten zijn kunnen ontkomen. Er raakte niemand gewond.

Korte tijd voor het schietincident hadden twee gewapende mannen een overval gepleegd op het Match-warenhuis op de Steenweg op Anderlecht. Ze bedreigden het aanwezige personeel en gingen ervandoor met een buit die geschat wordt op 1.000 euro. Het signalement van hun vluchtwagen werd doorgegeven en een patrouille van de lokale politie Brussel Zuid merkte die wagen op de Fonsnylaan op, waarna de agenten de achtervolging inzetten.

De inzittenden van het vluchtvoertuig openden daarop het vuur op de politie, die terugschoot. De politie raakte de vluchtwagen echter kwijt in het verkeer. Die werd later  wel teruggevonden op het Meeûssquare in Brussel, maar de inzittenden waren al verdwenen. Voorlopig is van hen geen spoor. Er vielen geen gewonden.