Zoektocht naar lichaam modetycoon Missoni

In Venezuela wordt al enkele dagen gezocht naar de lichamen van de Italiaanse modetycoon Vittorio Missoni en enkele andere vermisten van een vliegtuigcrash begin dit jaar boven de eilanden Los Roques. Volgens enkele Venezolaanse media zouden de lichamen gevonden zijn, maar dat is niet bevestigd door de autoriteiten, noch de familie van Missoni.
Het vliegtuigje waarin Missoni en zijn gezelschap zaten.

In januari stortte het kleine vliegtuig kort na het opstijgen vanop de archipel Los Roques neer in de Caraïbische Zee. Het vliegtuig werd pas in juni teruggevonden op een diepte van 75 meter. De oorzaken van de crash zijn nog steeds niet opgehelderd.

Aan boord van het vliegtuig bevonden zich zes mensen, onder wie de Italiaanse modetycoon Vittorio Missoni en zijn vrouw en twee Italiaanse vrienden. Missoni is de oudste zoon van Ottavio Missoni, de stichter van het modehuis Missoni die in mei van dit jaar overleed. Zakenman Vittorio speelde een belangrijke rol in de uitbouw van het modemerk, dat bekend is om de archetypische veelkleurige zigzagprint.

Volgens enkele Venezolaanse media zouden de lichamen van de vermisten gevonden zijn, behalve dat van de piloot, maar de familie van Missoni zegt in een mededeling dat ze nog niet op de hoogte is gebracht. Ook de autoriteiten hebben de vondst nog niet bevestigd.

De Venezolaanse minister van Justitie zei enkel dat duikers al sinds het weekend naar de lichamen aan het zoeken zijn. Volgende week maandag zouden de Venezolaanse autoriteiten een ontmoeting hebben met de familie van Missoni om hen te informeren over de zoektocht.

AP2008