Al tweede zwaar vliegtuigongeval in ons land in 2013

2013 lijkt een van de zwartere jaren te worden voor de Belgische luchtvaart. In februari kwamen vijf mensen om toen een vliegtuig crashte nabij Charleroi. De zwaarste vliegramp op Belgisch grondgebied gebeurde in 1961.

De vliegtuigramp in de provincie Namen is al het tweede zware vliegtuigongeval dit jaar in ons land.

In februari 2013 kwamen vijf familieleden om in Charleroi (foto boven). Leden van een gezin wilden met hun grootvader als piloot vertrekken. Maar het vliegtuig kwam in de problemen en alle inzittenden kwamen om.

De voorbije jaren vielen er in België ook verschillende doden bij ongevallen met ultralichte vliegtuigen en sporttoestellen.

Op Zaventem gebeurde in 2008 een spectaculair ongeval. Een Jumbo Boeing 747 crashte na een mislukte start. Het vliegtuig was totaal vernield, maar de piloten kwamen er heelhuids vanaf.

Een van de zwaarste rampen gebeurde op de luchtshow in Oostende in 1997. Een Jordaans stuntvliegtuig kwam in het publiek terecht. Tien mensen kwamen om en er waren tientallen gewonden.

De ergste vliegtuigramp in de Belgische luchtvaartgeschiedenis gebeurde in februari 1961. Vlak voor de landing op Zaventem stortte een vliegtuig neer, een Boeing 707. Alle 74 inzittenden zijn toen omgekomen. Ook op de grond viel er toen een dode.