Belgische vrouw met 4,7 kilo cocaïne opgepakt in Zuid-Tirol

De financiële politie van Sterzing, in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol, heeft een Belgische vrouw opgepakt die 4,7 kilogram cocaïne in haar wagen had verstopt. Dat hebben Die Neue Südtiroler Tageszeitung en crimeblog.it gemeld.

De Belgische vrouw van Kosovaarse origine had de cocaïne in vier broodzakken en onder de achterbank verstopt. De vrouw was tijdens een routinecontrole tegengehouden, waarbij ze zich zenuwachtig gedroeg, met een doorgedreven onderzoek als gevolg.

De cocaïne, die bestemd was voor de Noord-Italiaanse markt, heeft volgens de politie een marktwaarde van 1 miljoen euro.

De agenten namen ook gsm's, simkaarten, kredietkaarten en 1.600 euro aan cash geld in beslag. De vrouw had ook handgeschreven notities bij zich, die de speurders aanwijzingen kunnen geven over de handlangers van de vrouw.