Een "Happy birthday, Mr. President" voor prins Laurent

Er mogen nog zoveel variaties gemaakt zijn op het "Gelukkige verjaardag"-thema, er is nooit een indrukwekkender versie geweest dan die van ’s werelds meest sexy vrouw ooit, actrice Marilyn Monroe. In 1962 hijgde ze zich door een aangepaste versie van het lied heen als felicitatie voor de 45e verjaardag van de toenmalige president John F. Kennedy. Kennedy genoot, en daarom ook deze gelukwensen voor de vijftigste verjaardag vandaag van prins Laurent, die, als we tv-series en biografieën mogen geloven, zeker niet ongevoelig zal blijven voor deze hypervrouwelijke versie.
alpha

"Prins Laurent maakt misbruik van zijn positie, en dan vooral tegenover vrouwen. Hij zou net terughoudender moeten zijn, ook al bieden de kansen zich op een gouden schoteltje aan." Dat schreef Mario Danneels in zijn boek "Laurent, Zondaar van Laken". Iets wat door Laurents raadsman Pierre Legros in een interview met Het Nieuwsblad snel werd tegengesproken. Maar in de fictiereeks “Albert II” werd Laurent toch weer als een ware "womanizer" voorgesteld.

Een vrouwenmagneet, dat was John F. Kennedy zeker. Dat hij Marilyn Monroe wist te versieren, mag dan wel altijd een gerucht gebleven zijn, hij deed er zijn reputatie alle eer door aan. Niemand was dan ook verbaasd toen Monroe op 19 mei 1962 het podium betrad om de 35e president toe te hijgen.

In een opvallend nauw sluitende jurk van de Franse modeontwerper Jean Louis bedankte Monroe, enkele maanden voor haar dood, de president voor alles wat hij voor zijn land gedaan had ("The battles you’ve won"). Kennedy zelf bejubelde de "sweet, wholesome way" waarmee Monroe het lied gebracht had.

Dus waarom niet onze Belgische prins, die de media zo vaak het nodige nieuwsmateriaal geleverd heeft, te feliciteren met zijn vijftigste verjaardag op een manier die hij wellicht weet te waarderen? Een felicitatie zoals iedere man er wellicht eentje zou willen, want "Everybody, Happy birthday!!":

DPA/Reporters

lees ook