Scouts vernielen eeuwenoude rotsformatie in Utah

In het Goblin-park, een beschermd domein in de Amerikaanse staat Utah, hebben drie scoutsleden een eeuwenoude rotsformatie vernield. De ophef is groot, het drietal riskeert een aanklacht.
AP2013

Het drietal plaatste een filmpje van hun daad op Facebook en op YouTube. Op de beelden (zie boven) is te zien hoe een van de leden een grote rots, die op een smalle basis staat, naar beneden duwt. De drie bouwen daarop een feestje en geven elkaar high-fives.

De commotie over het filmpje is groot. De formatie van rode rotsen in het beschermde park is 170 miljoen jaar oud.

Autoriteiten onderzoeken of ze het drietal kunnen aanklagen voor de vernieling. De Boy Scouts hebben de daad al streng veroordeeld: "Dit gaat in tegen onze waarden".

Het drietal is verbouwereerd door de ophef. Ze proberen zich te verdedigen door te zeggen dat ze levens probeerden te sparen. "Anders was die rots misschien op voorbijgangers gevallen. Maar we hebben iets goeds proberen te doen op een slechte manier. We hadden een ranger erbij moeten halen."

AP2013