VS geeft film met Judi Dench een "R"-rating

De film "Philomena" van Stephen Frears heeft in de VS de gevreesde "R-rating" gekregen, wat betekent dat wie jonger is dan 17 hem alleen in het gezelschap van zijn ouders mag gaan bekijken. De film kreeg dat label wegens het expliciete taalgebruik.

"Philomena" is een film van Stephen Frears ("My beautiful laundrette", "Dangerous liasons"). Dame Judi Dench speelt de hoofdrol. Ze vertolkt een Ierse vrouw die op zoek is naar de zoon die ze in het oerkatholieke Ierland van de jaren 50 als ongehuwde moeder moest afstaan.

De film werd positief ontvangen op de festivals waar hij al vertoond is, maar krijgt in de VS een "R-rating" wegens het expliciete taalgebruik. Producer Harvey Weinstein zal die beslissing aanvechten.

De film moet nog in de zalen komen, maar als de R-rating behouden blijft, betekent dat meestal veel minder bezoekers. In Groot-Brittannië mogen kinderen van 12 jaar de film wel zonder volwassenen gaan bekijken.