400 Thalys-passagiers brengen nacht door op trein in Brussel

Bijna 400 passagiers van een Thalys uit Keulen hebben vannacht op de trein in Brussel-Zuid de nacht doorgebracht. Met bussen waren ze naar het station gebracht omdat hun trein door een ongeval net voor Leuven niet meer verder kon. Normaal zouden ze bij aankomst meteen naar Parijs doorrijden, maar door werken op het Franse spoor moest dat vertrek tot vanmorgen wachten.
BELGA/HANDOUT

Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn Keulen-Brussel-Parijs was gisterenavond zwaar verstoord door een persoonsongeval even voor Leuven. Met bussen waren de passagiers van een Thalys uit Keulen die niet meer verder kon, overgebracht naar Brussel-Zuid. De passagiers konden evenwel niet meer verder sporen naar Frankrijk. Door werkzaamheden op het Franse hogesnelheidsnet is de capaciteit  momenteel beperkt.

"De passagiers moesten de nacht doorbrengen in twee Thalystreinstellen", zegt woordvoerder Patricia Baars. "Thalys zorgde voor eten, drinken en dekens. Met een extra trein om 5.42 uur konden zij zondagochtend dan verder door naar Parijs. Hun tickets worden volledig terugbetaald."