Bakker die zelf nooit taart krijgt, heeft er een gekregen

Eerder deze maand werd de kaap van de 50.000 fans overschreden op onze officiële fanpagina op Facebook. Op onze redactie werd hiervoor een taart geleverd. Om te vermijden dat onze trouwe fans in de kou bleven staan, gaven we ook enkele taarten weg. Het enige wat daarvoor diende gedaan te worden, was antwoorden op de vraag "waarom u die taart het meest zou verdienen."

De interesse in de (overheerlijke) taarten was massaal, de redenen om ze te krijgen blonken uit in originaliteit. Hier volgt een greep uit de reacties.

 

 •  Ik wens mijn gezin te verwennen met een taart om te compenseren voor de vele minuten quality time die zij moeten ontberen, telkens ik mobiel of via vaste computer deredactie.be check
   
 • Een taart van deredactie.be, daar deel ik graag in mee. Nieuws heet van de naald, laat mijn mening niet onbepaald. Mijn commentaar geef ik graag hier, en daarna bij een glas bier. Die taart heb ik nu wel verdiend en dan blijven jullie nog lang een facebook-vriend.
   
 • Omdat ik Deredactie al heb gevolgd vanuit mijn woonplaats in verschillende landen en nu gelukkig dicht genoeg bij Brussel woon om een taart te laten bezorgen
   
 • Omdat jullie onze belangrijkste bron van actualiteit zijn in het drukke kotleven.
   
 • Na vele interessante posten te hebben gelezen op de FB van mijn vriend, ben ik ook jullie gaan leuk vinden. Laat het je smaken! grtz Vanessa.
   
 • Omdat ik dankzij jullie eindelijk aan het slagen ben voor Actuatesten op de Arteveldehogeschool richting journalistiek.
   
 • Omdat ik nog steeds wacht op mijn taart van de prijsdingkamp!

Het was bijgevolg een lastig karwei om er enkele gelukkigen uit te pikken. Na rijp beraad kozen we vijf fans die al geruime tijd actief zijn op onze fanpagina. Zij werden de voorbije twee dagen verrast met een bezoek aan huis, van onze eigen medewerkers. Een van de winnaars was bakker Jacques Cochez uit Wilrijk (foto1). Hij is recent verjaard en zijn beroep ten spijt heeft hij zelf nog nooit een taart gekregen. Iets waar wij definitief verandering in hebben gebracht.

Voor Thomas Goossens uit Brussel (foto 2) kwam de taart op het perfecte moment. "Ik geef vanavond een feestje, dan zal deze taart zeker van pas komen." De andere winnaars zijn Kevin Roegiers uit Gent (foto 3),  Mechelina Van de Kamp uit Beverst en Lies Naert uit Kessel-Lo (foto 4). Bij deze laatste twee werd een vriendin ingeschakeld om de lekkernij in ontvangst te nemen.

Meest gelezen