Bewakers ingeschakeld om kunst Banksy te beschermen

In New York zijn de twee jongste kunstwerken van de beroemde straatkunstenaar Banksy beschermd om te vermijden dat ze beschadigd zouden worden.

De Britse straatkunstenaar Banksy, van wie de echte identiteit een mysterie blijft, werkt sinds begin deze maand in de straten van New York. Elke dag wordt op het internet de locatie van een nieuw kunstwerk onthuld. Liefhebbers haasten zich dan ter plaatse, maar de werken worden ook snel beschadigd.

Afgelopen vrijdag hing Banksy twee doeken onder de oude spoorweg van de High Line in de wijk Chelsea. De dag daarop werd de locatie al afgeschermd. Er hing een geel politielint voor de doeken en twee bewakers lieten nieuwsgierigen maar mondjesmaat tot bij de kunstwerken. Het was de eigenaar van een naburig pand, een aanbouw in constructie, die beslist had om de locatie te laten beschermen, om schade te vermijden.

Ook in Brooklyn schakelde de eigenaar van een door Banksy gedecoreerd gebouw bewakers in. Het kunstwerk dat er donderdag onthuld werd, werd immers snel beklad. Banksy-fans belaagden de "tagger" en probeerden de schade te herstellen.

Meest gelezen