Buitenwipper aangehouden na dood van man

Een twintiger uit de streek van Namen is in de nacht van zaterdag op zondag overleden nadat hij tijdens een feestje in Ohey, nabij Namen, op de grond was gehouden door verschillende buitenwippers en een politieagent in burger. Dat heeft het parket van Namen bekendgemaakt. Een van de buitenwippers is aangehouden.

De veiligheidsdiensten hadden het slachtoffer aan de deur gezet omdat hij problemen veroorzaakte. De man keerde echter snel terug en ging de buitenwipper aan de ingang te lijf. Hij gaf een politieagent in burger een vuistslag.

De agent greep de jongeman daarop vast en drukte hem tegen de grond, gezicht naar beneden gericht. Volgens het parket leunde de buitenwipper daarbij tegen zijn rug, terwijl de agent de jongeman vasthield aan de benen.

Twee andere buitenwippers werden opgeroepen om te komen helpen. Een van hen nam de plaats in van de agent, die op zijn beurt contact opnam met de politiezone.

"Toen merkten ze dat de jongeman het bewustzijn had verloren. Hij is nooit gereanimeerd kunnen worden. Een eerste onderzoek is al uitgevoerd. Een uitgebreidere autopsie zal nog volgen", aldus de substituut.