En de nieuwe Freddie Mercury is... Ben Whishaw

Ben Whishaw gaat Freddie Mercury spelen in een film over de band Queen. Hij vervangt Sacha Baron Cohen, die eerst was genoemd voor de rol. Whishaw is het bekendst van zijn rol als Q in de Bondfilm "Skyfall". Hij speelde ook de hoofdrol in de verfilming van de bestseller "Het parfum".

De producers van de film zijn oud-Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor. Zij hadden eerst een voorkeur voor Sacha Baron Cohen als Queen-frontman Freddie Mercury.

Maar uiteindelijk vreesden ze dat hij door zijn bekendheid de aandacht te veel zou afleiden van het verhaal. Baron Cohen speelde eerder opvallende typetjes als Borat en Ali G. "In deze film moet je geloven dat het Freddie is en dat zien we niet gebeuren met Sacha", legde May de keuze uit.

Ben Whishaw, die nu de rol voor zijn rekening zal nemen, kroop eerder al in de huid van rocksterren. Hij speelde de jonge Rolling Stone Keith Richard in "Stoned" en een incarnatie van Bob Dylan in "I'm not there".

De film over Queen gaat over de periode vlak voor het Live Aid-optreden van de band in 1985. De groep stond toen op het punt om uit elkaar te gaan, maar het concert was zo'n succes dat de Queen-leden hun enthousiasme terugvonden.