Nederlander Hardwell beste dj ter wereld

De Nederlander dj Hardwell (25) is de beste dj ter wereld. Dat heeft de organisatie van de DJ Mag Top 100 zaterdagnacht bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. De Belgen Dimitri Vegas & Like Mike stijgen van plaats 38 naar plaats 6 en zijn de hoogst genoteerde "DJ Group" (collectief) in de ranglijst.
Hardwell met zijn trofee.

Met hun zesde plaats zorgen Dimitri Vegas & Like Mike (foto in tekst) voor een primeur, want "geen enkele Belgische dj heeft ooit een top 30-plaats in deze dj-wereldranglijst kunnen bemachtigen", klinkt het in een persbericht van het dancefestival Tomorrowland. Hun zesde plaats leverde hen bovendien een extra award op voor de hoogst genoteerde DJ Group. Ze laten zo klinkende namen zoals Swedish House Mafia, Above & Beyond en Daft Punk achter zich.

"Een plaats in de top 10 is altijd een grote droom geweest, maar nu is de droom werkelijkheid en we kunnen het nog altijd niet goed geloven", reageert Dimitri Vegas in het persbericht. "Het bevestigt nogmaals dat we de beste fans ter wereld hebben, die massaal gestemd hebben en daar zijn we wel echt heel blij mee. In het Sportpaleis (op 20 en 21 december, red.) gaan we het dak ervan afspelen voor al onze Belgische fans."

Hardwell is de jongste dj die ooit tot beste ter wereld is uitgeroepen. Een andere Nederlander, Armin van Buuren, zakt naar de tweede plaats. Van Buuren was de beste in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012. De Zweed Avicii staat net als vorig jaar op de derde plaats.