Schade door stortregens en windhoos nabij Roeselare

In de streek rond Roeselare en Ardooie is er her en der schade door hevige stortregens en een windhoos. Dakpannen werden afgerukt en een straat is afgesloten door een stroom modder.
LID SOFAM

De schade is het grootst in Hooglede-Gits. Daar zijn een tiental woningen beschadigd door een windhoos. Dakpannen werden afgerukt en in het rond geslingerd, enkele serres zijn helemaal vernield en langs de Bruggesteenweg is het dak weggeblazen van een garage.

Rondvliegende brokstukken vlogen op een passerende wagen die zo erg beschadigd raakte dat hij moest getakeld worden.

Modder

Ook in het naburige Koolskamp veroorzaakte het noodweer problemen, meer bepaald op de grens met Lichtervelde. Een modderstroom maakte het verkeer onmogelijk in de Lichterveldsestraat, die afgesloten werd voor het verkeer. De brandweer ging ter plaatse om de weg vrij te maken. De modder liep binnen in een vijftal woningen. Volgens de brandweer is de situatie nu onder controle.

LID SOFAM