Twee zwaargewonden bij verkeersongeval in Ardooie

Afgelopen nacht zijn twee personen zwaargewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval in Ardooie in West-Vlaanderen. Dat heeft de politie bevestigd. De slachtoffers droegen hun veiligheidsgordel niet.

Het ongeval gebeurde omstreeks 3.00 uur. Op de E403 is een wagen met zijn wielen in de zijberm beland. Het voertuig begon te slippen en de chauffeur verloor de controle over het stuur. De wagen kwam aan een hoge snelheid tegen een verlichtingspaal terecht.

Volgens de politie droegen zowel de bestuurder als zijn passagier hun veiligheidsgordel niet. De slachtoffers zijn met hun hoofd door de voorruit gevlogen. Ze werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Roeselare overgebracht.

Omdat het gecrashte voertuig heel wat olie verloor, kwam de brandweer ter plaatse om het wegdek te reinigen.