Zeker 30 doden bij zelfmoordaanslag met truck in Syrië

In Hama in Syrië zijn zeker 30 doden gevallen bij een zelfmoordaanslag met een vrachtwagen. Volgens het staatspersagentschap reden rebellen met de vrachtwagen in op een controlepost van het leger. Volgens het Syrian Observatory for Human Rights in Londen is de aanslag het werk van de islamisten van het al Nusra-front, dat aan Al Qaeda gelinkt is.

In de truck zou meer dan een ton explosieven hebben gezeten. Vermoedelijk zal het dodental nog stijgen omdat er veel gewonden zijn. Op de plek van de aanslag is er veel schade aangericht.

Hama neemt een belangrijke plaats in in de geschiedenis van Syrië. In 1982 liet de toenmalige president Hafez al-Assad, de vader van Bashar, zijn troepen een opstand van de Moslimbroeders onderdrukken. Tienduizenden mensen werden daarbij gedood. De opstand in Syrië startte in maart 2011 ook in Hama. Ook Bashar al-Assad stuurde toen zijn veiligheidstroepen naar de stad om de opstand te onderdrukken.

Net vandaag heeft de Arabische Liga bekendgemaakt dat er een internationale conferentie komt die een einde moet maken aan de burgeroorlog in Syrië. De conferentie zal plaatsvinden op 23 en 24 november in Genève.