"Wegarbeiders op hun best: toch eentje die werkt"

U kent ongetwijfeld de beelden van de straatwerkers uit Aarschot die zich in november 1965 allesbehalve dood werkten tijdens hun werk (zie beelden onderaan). Met muziek van Louis Neefs onder de beelden, "Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb", werden ze wereldberoemd. De Britten krijgen momenteel niet genoeg van een gelijkaardig tafereel. Want voor het vervangen van een lampje in een verkeerslicht afgelopen vrijdag bleek wel erg veel personeel opgedaagd te zijn.
© Karl Baker / SWNS.com

Een autobestuurder merkte het voorval op nabij Somerset: terwijl één arbeider op een ladder bezig was een lampje te vervangen, stonden zes andere erbij en keken ernaar. Wellicht was de foto een toevallige samenloop van omstandigheden -de zeven hadden immers als job alle verkeerslichten in de buurt te controleren-, maar hij leidde al snel tot een massa reacties op sociale media en internetforums.

Een selectie:

  • "Ik ben blij dat de lokale overheden op deze manier de werkloosheid aanpakken."
  • "Wegarbeiders op hun best: toch eentje die werkt."
  • "Hebben zij geluk gehad dat ze niet al slapend in hun bestelwagen gefotografeerd werden."
  • "Ik wil van werk veranderen. Waar moet ik me voor deze job aanbieden?"
  • "Waar zijn die andere drie? Lazen die ergens hun krant misschien?"
  • "Jullie begrijpen het niet: zij BEWAKEN het verkeerslicht!"
  • "Die zes, dat waren stagiairs. Opletten, jongens!"
  • "Waarom hebben ze mij niet gebeld? Ik kan dat alleen."
  • "Britten zijn echt wel handig. Er is slechts eentje nodig om een lamp in te draaien."

 

Hier beneden kunt u nogmaals het filmpje van de arbeiders uit Aarschot, zoals te zien in het programma "Echo", bekijken: