"40 is oud? Nee, dit is oud!"

Ze straalde op haar eigen halloweenparty, eind vorige week. Foto’s van een hoogbejaarde Heidi Klum gingen de wereld rond. Bijna onherkenbaar als 95-jarige gaf ze zelfs de meest sexy halloweenoutfits op haar party het nakijken. Maar de keuze voor deze opmerkelijke make-over had een dieper liggende reden: Klum was het gezeur over haar 40e verjaardag, die ze begin juni vierde, meer dan beu.

"Er is zoveel gepraat en geschreven over het feit dat ik 40 geworden ben dit jaar en hoe het moet voelen om al zo oud te zijn. Maar ik dacht: “Is dat waar jullie mee bezig zijn?” Ik zal jullie eens tonen wat het echt is om oud te zijn!", aldus Klum op de celebritywebsite People.

De make-over gebeurde door visagist Bill Corso, een voormalige Oscar-winnaar: "Hij heeft mijn gezicht helemaal verbouwd. Al mijn ideeën, zoals de grijze haren, de geelachtige tanden, de massa rimpels, de melkachtige ogen, hij zette ze allemaal om in realiteit."

"Als outfit koos ik voor een vintage Chanel. Want hoe oud je ook bent, met Chanel kan je nooit verkeerd doen."

"Ach, het leven is al ernstig genoeg. Het was geweldig om iemand anders te zijn en zo eens uit de bol te kunnen gaan."

Toch bleek een blogster van de Britse nieuwswebsite The Guardian niet echt gecharmeerd door Klums make-over: "Ik kan deze stunt niet anders dan aanstootgevend beoordelen. Er is hier duidelijk een lijn overschreden. Dat zij dit deed had maar één bedoeling en dat was te lachen met oude mensen. Ten koste van deze mensen. Wij -ik ben zelf 58- moeten protesteren tegen deze nonsens. Jonge generaties moeten de voordelen van het ouder worden inzien en ouderen niet beperken tot stereotypes en karikaturen."

Reacties bleken alle kanten uit te gaan, van "Klum heeft te veel geld en weet niet wat ze ermee moet doen" tot "Ik zou heel graag willen oud worden met Klum".

Invision2013

lees ook