"6 verdachten opgepakt voor moord op Franse journalisten"

In Mali hebben Franse militairen 6 verdachten opgepakt in verband met de moord op 2 Franse journalisten afgelopen weekend. Dat beweert tenminste een bron binnen de Malinese inlichtingendienst. Vandaag worden de lichamen van de vermoorde journalisten naar Frankrijk overgebracht.

De Franse militairen zouden de verdachten op het spoor zijn gekomen door hun bandensporen in het zand te volgen. De directeur van Radio France Internationale heeft de arrestaties bevestigd. Het was in opdracht van dit medium dat de 2 vermoorde Franse journalisten in Mali aan de slag waren.

Zowel de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius als de minister van Defensie zijn terughoudender in hun commentaar. Zij hebben de arrestaties nog niet met zoveel woorden bevestigd.

Vandaag worden de lichamen van de vermoorde journalisten naar Frankrijk overgebracht.