"Geen treinverkeer Leuven-Mechelen voor donderdag"

Spoorbeheerder Infrabel gaat ervan uit dat er voor donderdagochtend zeker geen treinverkeer mogelijk zal zijn tussen Leuven en Mechelen. Vanmorgen ontspoorde ter hoogte van Wilsele een goederentrein van een privémaatschappij. Er is een vervangende busdienst tussen Leuven en Haacht, waarna reizigers verder kunnen sporen naar Mechelen.

Volgens Infrabel zijn de locomotief en drie wagons van de sporen geraakt. De wagons die nog op de rails stonden, zijn intussen weggetrokken. Infrabel hoopt de drie overige wagons tegen 19 uur vanavond weer op de sporen te krijgen. De locomotief wordt waarschijnlijk nachtwerk.

Het gaat om een trein van 25 wagons. In twee van de wagons werden chemische producten vervoerd, maar er zijn geen meldingen gemaakt van lekken of beschadigingen aan die wagons.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de wissels. "Vier wissels en een honderdtal dwarsliggers zijn beschadigd", zegt woordvoerder Thomas Baeken. Infrabel voert een intern onderzoek naar de ontsporing.

Door het ongeval is geen treinverkeer mogelijk tussen Leuven en Mechelen. Tussen Leuven en Haacht rijden er in beide richtingen pendelbussen. In Haacht rijdt dan een pendeltrein richting Mechelen.

Infrabel probeert minstens een van de sporen zo snel mogelijk weer open te krijgen voor het treinverkeer, maar gaat ervan uit dat dit ten vroegste zal lukken tegen de ochtendspits van donderdag.