"Oef, ik krijg aandacht omdat ik niet perfect ben"

Ruim een jaar geleden publiceerde het echtpaar Piper een video op YouTube om de "onrealistische verwachtingen van fotomodellen" aan te kaarten. Model Sally werd zodanig "bewerkt" en nadien gefotoshopt dat ze er uiteindelijk perfect uitzag. Maar helemaal anders dan ze in werkelijkheid was. Echtgenoot Tim legde alles op beeld vast. Door de toenemende kritiek op fotobewerkingen en het nastreven van perfectie werd het filmpje nu opgevist. Het heeft intussen bijna 4 miljoen hits.

In het filmpje is te zien hoe met de nodige make-up en een creatieve kapper bij de hand Sally een eerste transformatie ondergaat. Maar een fotoshop, met onder meer langere bovenbenen, gestroomlijnder billen en een lichtere huidskleur, legt de eindtoets vast.

Op celebritywebsite Entertainment News gaf het echtpaar meer uitleg over deze video. Sally: "De druk om er perfect uit te zien, maakt me boos. Want de realiteit is dat de meeste modellen helemaal niet lijken op die perfecte vrouwen. Elke vorm zou bewierookt moeten worden. Er moet meer afwisseling zijn. Voor dat idee wil ik opkomen."

"Ik heb dankzij het filmpje geleerd meer van mezelf te houden, me te aanvaarden zoals ik ben. Dat ok te vinden. Ik moet niet zoveel druk op mezelf leggen."

"Weet je wat het leukst is? Ik heb aandacht gekregen voor wat juist is, in tegenstelling tot wanneer ik aandacht zou trekken met mijn perfectie. Nee, ik krijg juist aandacht omdat ik niét perfect ben. Dat vermindert de sociale druk wel enigszins."

Tim: "Je verwacht niet meer dat zo’n video plots explodeert op het internet. Maar het is goede reclame voor Sally. Al heb ik haar gebeld met de vraag of ze het niet erg vond dat nu miljoenen mensen haar in haar ondergoed gaan zien."

Het echtpaar Piper hoopt dat de video een aanzet kan zijn om de vaak onrealistische verwachtingen van fotomodellen te reglementeren.

Hier beneden kunt u de opmerkelijke transformatie van Sally bekijken:

lees ook