"Waarom zouden we deze hond niet redden?"

Eind vorige week werd Texas (VS) geteisterd door hevige regenval, met overstromingen als gevolg. De hulpdiensten hadden hun handen vol met het redden van mensen. En dieren, zo bleek uit een foto die snel zijn weg op het internet vond. Twee brandweermannen sleepten een hond, die duidelijk aan het eind van zijn Latijn was, uit het water.

Plaatselijke verantwoordelijke van de hulpdiensten Thayer Smith op ABC News: "De hond hoorde bij niemand. Hij was helemaal alleen in het water aan het zwemmen. Terwijl onze ploegen mensen aan het redden waren, waarom zouden ze deze hond dan niet redden?"

"We redden niet alleen slachtoffers met twee benen. We houden ook van onze vrienden met vier poten. Dat heeft deze foto meer dan duidelijk gemaakt."

"Dit is niets nieuws voor ons, huisdieren opvangen. Het hoort evengoed bij de job. We weten dat dieren een heel belangrijke rol in onze gemeenschap spelen en daarom kunnen we hen niet negeren."

Intussen gaat het goed met de hond, genaamd Panda (zie foto beneden). Momenteel bevindt hij zich in een plaatselijk asiel. Omdat hij een chip ingeplant kreeg, zal hij binnenkort met zijn eigenaars herenigd kunnen worden.

"Erg, erg bedankt voor de vele positieve commentaren die we rond dit verhaal gekregen hebben. Maar nogmaals, we deden enkel onze job. Al zal Panda daar een andere mening over hebben", besloot de Austin Fire Department op zijn Facebookpagina.

lees ook