Bieren van InBev worden 2 cent duurder

De Leuvense brouwer Inbev Belgium, bekend van onder meer Stella Artois, Jupiler en Leffe, verhoogt vanaf 1 februari de prijs van zijn bieren. Een pintje zal gemiddeld 1,5 cent duurder worden, speciaalbieren 2 cent of meer per glas.

"Het gaat om een prijsaanpassing voor pilsbier met gemiddeld ongeveer 1,5 cent per glas. Inclusief de speciaalbieren, komt de aanpassing neer op nog geen 2 cent per consumptie gemiddeld", staat in een persbericht te lezen.

"De prijsaanpassing geldt grosso modo voor alle types verpakkingen en merken, zowel in de horeca als in de grootdistributie", zo preciseerde een woordvoerster van de brouwer. Het is aan de horeca-uitbaters en de winkels zelf om uit te maken of ze de prijsstijging doorrekenen aan de klanten.

De brouwer ziet zich verplicht om de prijzen aan te passen "om de lokale rentabiliteit op peil te kunnen houden" zodat er "ruimte blijft om investeringen te doen in de Belgische markt". "Om de lokale activiteiten gezond te houden op lange termijn, zijn commerciële investeringen ter ondersteuning van onze klanten, in innovatie en in onze productie immers noodzakelijk", klinkt het.

De lokale rentabiliteit staat onder druk, verduidelijkt de brouwer, omdat er steeds minder bier wordt gedronken in België, en omdat de consumptiepatronen en smaakontwikkelingen veranderen, met consumenten die bier drinken op andere momenten, op andere gelegenheden en meer variëteit vragen, vooral voor speciaalbieren, aldus InBev Belgium.

In februari van dit jaar voerde de brouwer al een gelijkaardige prijsstijging door. De voornaamste merken van InBev Belgium zijn Jupiler, Stella Artois, Hoegaarden, Leffe en Belle-Vue.