De Coninck lanceert sensibiliseringscampagne tegen burn-out

"Zo duidelijk zijn de signalen nooit". Dat is de baseline van de campagne die minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) heeft gelanceerd met als doel psychosociale problemen, en meer in het bijzonder burn-out, te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat bijna 1 op de 5 ziekenhuisartsen met een burn-out kampt.

De campagne die vanmorgen gelanceerd werd, richt zich vooral op ondernemingen. Het is de bedoeling dat werkgevers, HR-verantwoordelijken en vakbondsvertegenwoordigers sneller symptomen van burn-out kunnen herkennen.

"We zien toch wel degelijk een effectieve stijging van het aantal mensen die het moeilijk hebben op het werk", zegt Monica De Coninck. De minister haalde nog een recente studie aan waaruit moet blijken dat meer dan een op de vier personen symptomen vertoont die kunnen wijzen op een gevaar van burn-out. "Dat is dus een enorm probleem", dixit de minister.

De keuze van het campagnebeeld en de bijbehorende baseline van de campagne focussen op de signalen van de ziekte. De campagne loopt via radiospots, banners op websites en heeft ook een eigen website. Ook is er een handleiding met concrete aanbevelingen.

1 op de 5 ziekenhuisartsen loopt risico

Net vandaag raakten cijfers bekend van burn-out bij ziekenhuisartsen en verpleegkundigen. Van de ziekenhuisartsen kampt 5,4 procent met een burn-out en bevindt nog eens 17,8 procent zich in de risicozone. Dat blijkt uit een onderzoek waarover het vakblad De Specialist schrijft. Voor verpleegkundigen liggen de cijfers met 6,9 procent en 12,4 procent in dezelfde lijn.

Het rapport kwam er op vraag van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, die aan de hand van de gegevens een beleid wil ontwikkelen om burn-out op te vangen en te voorkomen. Er werden 1.198 artsen en 4.635 verpleegkundigen in 37 ziekenhuizen in België ondervraagd.

De belangrijkste bepalende factoren voor een burn-out zijn volgens de studie de hoge werkdruk, hoge emotionele uitputting en rolconflicten. De gevolgen zijn een verminderd individueel welzijn, een toegenomen medicatieverbruik en absenteïsme. Ook blijken artsen en verpleegkundigen minder bereid en in staat om te werken tot 65 jaar, luidt het.

Goed nieuws is dat ongeveer 60 procent van de ondervraagden rapporteert "bevlogen" te zijn. Een hoge mate van bevlogenheid bij artsen en verpleegkundigen leidt tot een goede fysieke en psychische gezondheid. Mensen zijn hierdoor ook meer bereid en in staat om tot 65 te werken, klinkt het.