Halloween legt pretparken geen windeieren

Halloween heeft de pretparken geen windeieren gelegd. De meeste kregen de voorbije herfstvakantie meer bezoekers over de vloer dan in dezelfde periode in 2012. Dat leerde een telefonische rondvraag.

Walibi en Bellewaerde kregen vorige week 30 procent meer bezoekers over de vloer dan in 2012. Walibi mocht op 31 oktober en 1 november zelfs het bordje "volzet" bovenhalen. Waterpretpark Aqualibi tekende stabiele cijfers op in vergelijking met vorig jaar.

De drie Plopsa-parken in België verwelkomden in de herfstvakantie 15 procent meer bezoekers dan in 2012. "Meer dan 100.000 bezoekers", luidde het in een communiqué. Plopsaland De Panne en Plopsa Coo kregen meer bezoekers over de vloer, Plopsa Indoor Hasselt was iets minder succesvol.

Mini-Europa had in de herfstvakantie tot 15 procent meer bezoekers in vergelijking met die van vorig jaar. Voor het waterpretpark Océade was de herfstvakantie goed voor evenveel bezoekers als vorig jaar.

Bobbejaanland kende naar eigen zeggen de beste Halloweeneditie sinds 2006. Exacte cijfers worden door het attractiepark uit Lichtaart niet vrijgegeven.