Kellogg schrapt wereldwijd zo'n 2.000 banen

Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Kellogg Company wil de komende vier jaar wereldwijd 2.000 banen schrappen. Het is niet duidelijk of de herstructurering ook gevolgen zal hebben voor de Pringles-chipsfabriek in Mechelen.

De vakbonden ABVV en ACV hebben nog geen informatie gekregen. "Maar veel wil dat niet zeggen, want onze ervaring met Kellogg is dat ze zeer afwachtend zijn in hun communicatie met de vakbonden", zegt ABVV-secretaris Kris Croonenborghs.

Kellogg werkt momenteel aan een nieuwe productielijn in Mechelen die in totaal 180 banen zou kunnen opleveren. "De eerste aanwervingen daarvoor zijn intussen al gebeurd", zegt Croonenborghs. "Het bedrijf heeft voor de investeringen ook subsidies gekregen. Maar het is begrijpelijk dat er ongerustheid ontstaat wanneer er wereldwijd besparingen worden aangekondigd. We zullen ons zeker zo snel mogelijk trachten te informeren over de situatie."

Ook ACV-secretaris Anne Heremans heeft voorlopig naar eigen zeggen geen geruchten opgevangen dat de investeringen in Pringles Mechelen in gevaar zouden zijn of dat er daar eveneens banenverlies te verwachten zou vallen.