Nicolas Ghesquière volgt Marc Jacobs op

De Franse modeontwerper Nicolas Ghesquière volgt de Amerikaanse ontwerper Marc Jacobs op als creatief directeur van het Franse modehuis Louis Vuitton. Louis Vuitton is het vlaggenschip van het Franse luxebedrijf LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessey) van Bernard Arnault.
AP2013
In maart werd de voorlaatste collectie van Marc Jacobs voor Vuitton voorgesteld in Parijs.

"Louis Vuitton is dolblij Nicolas Ghesquière welkom te heten", klinkt het op microblogsite Twitter. De 42-jarige Ghesquière heeft Belgische roots. De Fransman was tot voor kort creatief directeur bij modehuis Balenciaga en was de gedoodverfde opvolger van Marc Jacobs.

Marc Jacobs kondigde vorige maand aan dat hij Louis Vuitton na zestien jaar dienst verlaat. Hij gaat zich voortaan volledig focussen op zijn eigen modelabel Marc Jacobs.