Olivier Strelli terug op de markt

In 2014 keert Olivier Strelli met Strelli Homme terug met een nieuwe collectie voor mannen en een aantal nieuwe winkels. Het Belgische modehuis ontwierp ooit outfits op maat voor onder anderen The Rolling Stones, Brigitte Bardot en Stevie Wonder, maar moest in 2012 de deuren sluiten.

In 2008 verkocht oprichter Olivier Strelli zijn label aan het Franse bedrijf EverCapital. Het bedrijf had een aantal expansieplannen uitgestippeld voor Olivier Strelli. EverCapital opende 22 extra winkels. Het bedrijf bouwde echter in korte tijd een schuldenberg op van bijna 10 miljoen euro. In 2012 ging Olivier Strelli failliet.

"Gesteund door een gezonde investeringsgroep en versterkt door een nieuw ontwerpersteam nemen we volgende zomer een nieuwe start met een mannencollectie die een verjongende visie etaleert", aldus het modehuis. 

"We vertrekken vanuit onze oude traditie maar verbinden dit met een verfrissende uitstraling." Strelli Homme koos er ook voor om alle materialen op voorhand te wassen, niet met het oog op een afgewassen look, maar eerder een "nonchalant geraffineerde uitstraling".

Binnen de vier jaar zouden er tien nieuwe winkels moeten openen. In februari 2014 opent Strelli Homme twee winkels in België, een in Brussel en een in Gent. In 2016 worden ze geëvalueerd met het oog op een mogelijke herlancering van de dameslijn.