Overleg bij Sanoma Belgium levert niets op

Het overleg tussen de directie en de vakbonden bij Sanoma Media Belgium heeft maandag geen akkoord opgeleverd. De vakbonden hadden om overleg gevraagd na de aankondiging van de verkoop van de Belgische activiteiten van Sanoma.

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van Sanoma Media Belgium heeft niets opgeleverd. Vorige week maakte Sanoma bekend dat "de Belgische activiteiten onder strategische heroriëntatie" gezet worden. Topman Aimé Van Hecke sluit een volledige verkoop van de Belgische tak van Sanoma niet uit.

De vakbonden wilden op het overleg met de directie garanties voor het personeel afdwingen. "We hebben alles geprobeerd om tot een akkoord te komen, maar dat is niet gelukt. Donderdag consulteren we de achterban", zegt Geert Haverbeke (BBTK) van het vakbondsfront bij Sanoma. Acties worden niet uitgesloten.