"De baard van Bartel" vanaf 16 november op Eén

Bartel Van Riet is vanaf zaterdag 16 november te zien in een nieuw programma op Eén in "De baard van Bartel". Gedurende 100 dagen reisde hij de wereld rond op zoek naar zeven natuurwonderen die kreunen onder de klimaatsverandering. De natuurwonderen die hij aandoet, staan op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Bartel Van Riet laat zich op zijn 100 dagen durende wereldreis leiden door locals en ingewijden. In acht afleveringen ziet de kijker hem reizen van de ene locatie naar de andere. Van Europa naar Amerika, via Afrika en Azië, tot Australië. Zeven afleveringen lang ziet hij met eigen ogen hoe het gesteld is met de natuur. In de achtste aflevering legt hij zijn bevindingen voor aan een klimatoloog. 

De zeven natuurwonderen die Bartel aandoet, staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. Op die lijst staan vandaag 878 unieke plaatsen in 145 landen. 183 van die 878 zijn natuurwonderen. Zeven van die wonderen staan al jaren op Van Riets verlanglijstje. 

De zeven natuurwonderen, die Bartel Van Riet bezoekt, zijn: De gletsjer van Ilulissat in Groenland, de Grand Canyon in Amerika, de overwinteringsplaats van de Monarchvlinder in Mexico, het Amazonegebied in Brazilië, het Serengeti National Park in Tanzania, Kamchatka in Rusland en het Great Barrier Reef in Australië.